Powered by Blogger.

Wednesday, July 1, 2009

breastfeeding vs bottle...



alhamdulillah...3 july qies genap 11bln,pelbagai dugaan yg sy lalui utk bfeed qies,tp dgn sokongan kwn-kwn dan keizinanNya,sy dpt tempuhi...kali sy die uji lg...yg pertama, qies taknak minum susu dr bottle,skrg freezer sy pnuh ebm(alhamdulillah)tp sy amat risau sbb qies nk direct feeding je.sy balik kerja pkul 5pm,sy smpai umah dlm pkul 5.30,smpai je umah terus qies kejar nk bfeed,mmg kesian tgk die.mak sy try letak air masak dan pelbagai air dlm bottle,pon die taknak,tak tahu la nape jd mcm ni...bile fikir balik klu sy desak qies mnum bottle tibe-tibe die taknak bfeed plak,sy ade minta pendapat doc,doc ckp xpe,qies da nk 11bln,bleh bg mcm-mcm air,tp yg memeningkan lg ni,klu sy tak pump kt opis nanti susu sy akan kering dan sedikit.adusss...lg tension,mcm mane ni???

Yg ke-2 plak sy alami nipple crack,ikut mood je skrg ni,sy tak pump susu pon kt opis,(tp bwk beg pump utk bg kekuatan) sbb risau crack ni jd lg teruk...mmg betul-betul menguji kesabaran sy ni...harap dapat la kwn-kwn membantu cara penyelesaian masalah ini ye...

4 comments:

ibu addin dan nasa said...

Saya pernah melalui satu ketika yang mana nipple saya luka dan terpaksa refer to doc. Doc terkejut kerana kelihatan nipple macam nak terputus sebab di gigit anak. Saya amalkan makan vit untuk cepat recover terutama protin,vit beta( vit A) , vit C dan vit E. 3-4 hari jugaklah makan masa nak sambung semula. Banyakkan minum air, insyaAllah cepat baik tu nanti.

irvanqiesy said...

ibu addin dan nasa:thanks byk2 bg pendapat ye...sy akan try mkn vit mcm awk ckp...

yaya said...

bestkan dpt BF baby kita but nipple crack paling tak tahan...

irvanqiesy said...

yaya:mmg best sgt tp time crack ni,hanye tuhan je tau...uwaaaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Quote

Quote

Quote