Powered by Blogger.

Thursday, April 2, 2009

dugaan namanya ni...

mcm mane nk mulakan ek?mmg dugaan tol wat mama,qies xnk bfeed & btol,ape yg mama leh lakukan? perkara ni terjadi pagi smlm,mama ingat die xnk sbb da kenyang,rupenya die mmg xnk, puas mama pujuk,die xnk gak,menjerit-jerit mcm kne pkul,Ya Allah dugaan Mu, menguji kesabaranku...pagi td qies nangis, dlm gelap2 tu mama sua breast, die tahu,trus menjerit...mlm td mama try mcm2,mane tahu die xnk susu mama, mama letak air masak dlm btol,die xnak,mama letak air masak dlm botol ade straw die xnk,letak air masak dlm cawan,baru nk, rupenya die nk dalam cawan, die xnk benda yg kena sedut...mcm mane nk selesaikan masalah ni...ade sesiapa leh bantu mama tak???


9 comments:

emran reza said...

mm...camne ni qies....sume xnak, nnt lapar kang....cian dia....qies comey...blum ms lg, qies nk minum susu mama dlm cawan la cayang....hehe....cian nadia...akak pun xde idea nk buat camne...maybe kwn2 lain leh bantu..

irvanqiesy said...

tula kak,da pening da ni...adoiiii

precious innocent said...

xkan nak kene wean dah kot? awal giler tu...

-mama emma-

irvanqiesy said...

tula mama emma,help.....

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

well..its good kalau anak sendiri dah nak wean to cup. bagus dah nak jd big girl. auntie respect qies kalau qies suka minum cam org tua.

or another thing, maybe gum dia tak selesa? or mulut dia ada rasa tak best kalau kena suck? amukkan gini mmg biasa bg budak 5-11bulan bila teething.

redrania said...

pakai cawan la nadia...lg senang..ada bottle yg jenis cup tu kan...xyah pening2 beli teat dah..especially bila da teething..diorg menggigit teat..
try la beli cup utk dia...

reza nani said...

nadia....buat tag ni ek...sebab best hehe :-D

http://rezanani.blogspot.com/2009/04/6th-tag.html

NuRuL DhiA said...

qies da big girl la, mau minum guna cawan. mungkin betul gak ckp mam miya tuh, dia rase x selesa kot

irvanqiesy said...

thanks ye...1 mggu blik penang,alhamdulillah hari ke 5 qies da nk bfeed blik...syukur sgt2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Quote

Quote

Quote