Powered by Blogger.

Thursday, March 26, 2009

nk share 1 cerita

ni cerita-cerita biasa la,bg yg xtahu,kebanyakan klinik kerajaan untuk ibu mengandung dan bayi,ade menyediakan nurse2 senior utk laktasi,sebenarnya mama tahu sbb pengalaman mama semasa kne nipples crack aritu,mama xtahu nk luahkan mcm mane so mama pg klinik dbkl utk kakitangan & org awam,so mama pg dan tnye la dgn muke xmalu,"kak,klu saye nk tnye psl nipple crack dgn sape ye?", so akak nurse pon bg mama jmpe dgn kak Linda, mmg baik sgt akak tu,thanks kak Linda,now kak Linda da jd tmpat rujukan mama,kak linda da periksa nipples mama dan dia kate mama salah position bg kt qies,so die ajarkan, alhamdulillah, berhasil, semenjak kejadian tu mama rujuk terus pada kak Linda.

Ade sekali tu qies cucuk di klinik swasta, bile kak Linda tnye nape xcucuk qies kt klinik kjaan, die marah mama sbb pg cucuk luar, sbb die ckp kjaan da peruntukkan utk rakyat nape kite nk pg klinik swasta, mama pn diam jela, pastu mama xcucuk da kt klinik swasta, yg bgusnye klinik kjaan menyedikan khidmat kaunseling dan mengajar ibu2 cara penyusuan,pemakanan anak & die org amatlah caring.Irvan dulu mama cek monthly dkat klinik swasta,tp doktor tu cume timbang berat dan cucuk jek,byk yg mama dpt ilmu dr klinik kjaan, Tp mgkin ramai yg xnk pegi sbb lame menunggu, tp Alhamdulillah, mama xpnah la menunggu lame sgt wat masa ni la.

oklah, tu je mama nk share pengalaman mama.



6 comments:

precious innocent said...

sy hanya jejak kaki ke hosp/klinik private kalau ryan demam or sakit2 yg biasa2 je..

tp mthly check-up mmg kat kk je... sbb free... hehe

-mama emma-

irvanqiesy said...

mmg btul,klinik sy bka waktu office hour,klu emergency tpaksa gak pg klinik swasta.ye sbb free dan itulah hak rakyat.hehe...

redrania said...

tgk tempat gak jugak klinik kerajaan nih..biasa dlm satu daerah ada 1-2 jek..tu ramai sgt org..xnunggu xsah..

awak sure pegi kt dbkl punye klinik kan..dlm kl ni xpe..byk kliniknye...

akak penah nk try gi klinik dbkl kt gombak tu..kt dlm pasar moden tu..mcm2 soklan dia tanya..last2 dia soh gi klinik kt gombak jek...ntah apa2..staf sendiri xdpt kemudahan...
camno...

nak tak nak pegi la kt swasta..nasibla company byr..so free jugak..hehe

as for the knowledge...insyaAllah..kalo rajin bertanya...rajin membaca...paling tidak..surf je internet...
you'll be a great mother...:)

irvanqiesy said...

aah mmg smua tmpat xsama,nsib sy baik jmpe org yg caring kot,heheh,ade skali tggu lame, sy bwk qies g ccuk kt swasta gak.

kak noor said...

baru berhajat nak g klinik kerajaan kalau ada rezeki anak nnt..nak cuba. wpun selama nie kat Pantai tu sbb dah serasi bersama so malas jernak tukar ..

irvanqiesy said...

I'Allah leh je nk cbe k.nor.kdang2 pengalaman kte ngn org xsama...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Quote

Quote

Quote