Powered by Blogger.

Tuesday, March 17, 2009

wonderpets

ape yg penting,kerjaaasama...

baby hamster

geli kan,heheh...


wonderpets,wonderpets kami dtg,
membantu haiwan dlm kesusahan,
kami xbesar dan kami xkuat,
bila bekerjasama semua jd mudah,
hei....wonderpets...

Ni belaan kami dirumah,sebenarnye hubby yg ske binatang2 ni,sy ni penggeli,hehehe,klu nk tahu nape die ade byk sbb hubby tgh menternak hamster ni tuk di jual,die ckp nk tggu 5 keturunan,maksud nye yg baru lahir tu akan pregnant dan itu la keturunan ke 5.Itu dlm 1 balang akuarium,dan 1 balang lg ade 5 ekor,dan yg baru lahir tu ade 4ekor,yg menarik tentang hamster ialah,hamster yg pertama kali pregnant dan beranak die akan mkn sume anak2nye,bile beranak tuk kali ke 2 die akan jaga dan breastfeed ok,hihi...hamster pon bfeed baby die,kagum2...tp sape yg ade baby yg sensitif dilarang membela,sbb hamster ni salah 1 dr keturunan TIKUS.

Sebenarnya da byk kali sy ckp stop bela hamster ni,tp die ckp,ma...ni bleh wat duit,tggu jela,sy pon dgn baik hati berkata,cian kt anak2 ni,dorang hidu udara xbaik dlm umah,hamster ni klu x dijaga dgn btul umah mmg berbau,tp sbb hubby rajin melayan benda2 ni kurang la bau.Tp xpela sy bersabar...mgkin nnti suami terchenta sy ini akan sedar...wah...mcm meluah ni...wakakaka...




10 comments:

Ayah Khalish said...

wah...nk naik level usahawan dh nih..hehe

emran reza said...

hehehe...xpela nadia....asalkan encik hubby nadia itu suka menjg & mengemasnye....rsnye no problemo kan...hehe :-D akak n encik hubby pun pnh berangan nk jg hamster tp disebabkan dok umah weekend aje, so terpaksa la postpone agenda ni bila encik hubby dh dok kl...so ada la org nk jg hamster2 tu kt umah ari2....nnt bleh la beli dgn nadia jek...jual murah2 ek...hehehe :-D

irvanqiesy said...

huhu...ekonomi merudum ni terasa gak la,so kne cr wet cara gini la,en.os...heheh...

irvanqiesy said...

kak emi,sila la dtg kt umah,leh pilih yg kiut2.

Idida Aziz said...

cam wabak kan lagu wonderpets nih....nafisa tu hafal gak...

dulu k ida pnh bela 2 eko...beri nama rumi n juli...tp ilang mana ntah sekali 2 eko tu senyap smp la nih..bela ms anak dara...adiah dr pakwe aka husband la skrg :D

kak siti noor said...

nadia..kalau akak dah lama den dok atas kerusi..geli beb

irvanqiesy said...

kak ida,klu bela dlm sangkar mmg die kua.klu nk bela ltak dlm tempat berttup,dlu pon pnah ilang byk lak tu,tp kt umah dlu la.skrg da de pengalamn ltak dlm akuarium.

irvanqiesy said...

kak nor,sy pon geli xpnah pegang,tgk je...

redrania said...

eee...geliii..xmo..
isk makan anak dia??haiyooo...xsanggup nk tgk

irvanqiesy said...

hehe..die mkn,tp kte xnmpak,tahu2 anak die da ilang...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Quote

Quote

Quote